Western Union Home

MONEY TRANSFER
EEN AGENTSCHAP ZOEKEN
STATUS OVERBOEKING
AANMELDEN
REGISTREREN
Veelgestelde vragen

Online geld overmaken

1.
Wat is de Western Union® Money Transfer-service die wordt aangeboden op online?

2.
Met welke creditcards kan geld worden overgemaakt?

3.
Worden er kosten in rekening gebracht als ik gebruikmaak van deze service?

4.
Neemt Western Union deel aan de programma's Verified by Visa® en MasterCard SecureCode®?

5.
Wat is Verified by Visa® en MasterCard SecureCode®?

6.
Hoe kan ik nagaan of mijn online transactie is goedgekeurd?

7.
Hoeveel geld kan ik overmaken online?

8.
Is het legaal om op internet te gokken of om in het buitenland te wedden op sportuitslagen?

9.
Hoe kunt u online geld overmaken?


Money Transfer - Algemene informatie

1.
Wie gebruikt zoal de Money Transfer-service van Western Union?

2.
Zijn er beperkingen aan het gebruik van de Money Transfer-service van Western Union?

3.
Biedt Western Union een zekerheidsstelling of enige vorm van bescherming aan de koper?

4.
Wat zijn Western Union-agentschappen?

5.
Hoe kan ik een Western Union-agentschap vinden?

6.
Wat is de Money Transfer-service van Western Union die wordt aangeboden bij agentschappen?

7.
Hoe gaat de Money Transfer-service van Western Union vanaf een agentschap in zijn werk?

8.
Wat heb ik nodig om geld te verzenden en ontvangen via een agentschap?

9.
Hoeveel geld kan ik vanuit een agentschap verzenden?

10.
Wanneer is de service beschikbaar?

11.
Hoe worden overboekingen uitbetaald aan individuele ontvangers?

12.
Hoe haal ik een overboeking op?

13.
Wat wordt beschouwd als een geldig legitimatiebewijs bij het ophalen van een overboeking?

14.
Hoe kan ik erachter komen of een overboeking beschikbaar is zodat ik hem op kan halen?

15.
Hoe kan ik achterhalen of mijn overboeking is uitbetaald?

1. Wat is de Western Union® Money Transfer-service die wordt aangeboden op online?

Deze service voor het overmaken van geld op on line stelt particulieren en bedrijven in de gelegenheid geld over te maken met een door een Nederlandse bank uitgegeven creditcard van Visa® of MasterCard®. Nadat de transactie is goedgekeurd, Ontvangers kunnen het geld binnen enkele minuten* bij deelnemende agentschappen over de hele wereld ophalen. 

Meer informatie over het overmaken van geld met de Money Transfer-service. 

* De beschikbaarheid van het geld is onderhevig aan de voorwaarden van de service, waaronder de openingstijden van het ontvangende agentschap en het tijdsverschil. Bekijk onze voorwaarden voor restricties.


2. Met welke creditcards kan geld worden overgemaakt?

Voor de service voor het overmaken van geld, de Western Union Money Transfer, op on line kunt u gebruikmaken van creditcards van Visa® en MasterCard®.

3. Worden er kosten in rekening gebracht als ik gebruikmaak van deze service?

Als u voor deze service uw creditcard gebruikt, kan uw creditcardbedrijf extra kosten in rekening brengen. Neem voor meer informatie contact op met het creditcardbedrijf.

4. Neemt Western Union deel aan de programma's Verified by Visa® en MasterCard SecureCode®?

Ja, wij nemen deel aan Verified by Visa® en MasterCard SecureCode® voor de bestrijding van onbevoegd on line gebruik van kaarten. Als u op de knop Opdracht verzenden klikt, kunt u een bericht ontvangen van het bedrijf dat uw kaart heeft uitgegeven.

5. Wat is Verified by Visa® en MasterCard SecureCode®?

Verified by Visa® en MasterCard SecureCode® zijn ontwikkeld om onbevoegd on line gebruik van kaarten te helpen voorkomen.

Deze services beschermen kaarten tegen onbevoegd gebruik met behulp van persoonlijke wachtwoorden of persoonlijke gegevens. Deze zijn beschikbaar voor de meeste kaarten van de deelnemende financiële instellingen.

Nadat de kaart is geactiveerd, wordt het kaartnummer bij gebruik in deelnemende on line winkels steeds herkend. Er wordt automatisch een venster geopend waarin u om uw wachtwoord wordt gevraagd. U geeft uw wachtwoord op ter bevestiging van uw identiteit en gaat verder met uw aankoop.

Ook als u Verified by Visa® of MasterCard SecureCode® niet hebt geactiveerd, kunt u uw kaart gewoon op Western Union blijven gebruiken.


6. Hoe kan ik nagaan of mijn online transactie is goedgekeurd?

U krijgt on line een bericht waarin staat of uw transactie is goedgekeurd of afgewezen. Het is ook mogelijk dat we extra informatie nodig hebben om de transactie te kunnen goedkeuren. Als we extra informatie nodig hebben, wordt u op de ontvangstpagina gevraagd om telefonisch contact op te nemen met Western Union zodat de transactie kan worden voltooid.

Nadat de gegevens van uw betaling zijn gecontroleerd, wordt uw transactie verzonden. U krijgt via e-mail een definitief ontvangstbewijs met uw Money Transfer-controlenummer (MTCN), waarmee de transactie wordt bevestigd.


7. Hoeveel geld kan ik overmaken online?

Aanvankelijk kunt u per periode van 30 dagen online maximaal € 500,00 overmaken. Als u de Western Union Money Transfer-service op het web op zijn minst één keer hebt gebruikt in een periode van 120 dagen, kunt u per periode van 30 dagen maximaal € 999,99 overboeken.

8. Is het legaal om op internet te gokken of om in het buitenland te wedden op sportuitslagen?

Western Union heeft besloten om in zijn beleidsvoering niet toe te staan dat zijn internetservice wordt gebruikt voor activiteiten die verband houden met internetgokken, of dat nu direct of indirect gebeurt.

9. Hoe kunt u online geld overmaken?

Hier vindt u meer informatie over online geld overmaken.


Money Transfer - Algemene informatie

1. Wie gebruikt zoal de Money Transfer-service van Western Union?

Een ieder die snel geld moet verzenden of ontvangen, van mensen die vrienden of familie in het buitenland willen onderhouden en van reizigers tot zakenmensen die snel een internationale betalingsopdracht willen verrichten.

2. Zijn er beperkingen aan het gebruik van de Money Transfer-service van Western Union?

De Money Transfer-service van Western Union mag niet worden gebruikt voor directe of indirecte financiering van illegaal gokken op internet of voor enige andere illegale activiteit, inclusief, maar niet beperkt tot, het witwassen van geld, het ondersteunen van terroristische activiteiten, frauduleuze verkopen, bedelen of diefstal.

3. Biedt Western Union een zekerheidsstelling of enige vorm van bescherming aan de koper?

Western Union biedt geen zekerheidsstelling en heeft geen enkele beleidslijn die gericht is op 'aankoopbescherming'. Western Union is gespecialiseerd in het overmaken van geld van een verzender naar een ontvanger. We adviseren onze klanten geen geld over te maken aan partijen die ze niet kennen. Het is de verantwoordelijkheid van de zender om te weten naar wie het geld wordt overgemaakt. Wanneer een ontvanger zich naar behoren identificeert, wordt tot uitbetaling overgegaan.

4. Wat zijn Western Union-agentschappen?

Western Union-agentschappen zijn onafhankelijke bedrijven die hun klanten namens Western Union een geldovermakingsservice bieden.

Agentschappen van Western Union in Nederland zijn Exchange Offices, Goffin Bank en Postbank N.V. Buiten Nederland zijn bijvoorbeeld bekende financiële instellingen, postkantoren, luchthavens, stations, wisselkantoren, reisbureaus en andere bedrijven agentschappen.


5. Hoe kan ik een Western Union-agentschap vinden?

Op westernunion.com kunt u een agentschap bij u in de buurt zoeken of Western Union opzoeken in het telefoonboek. U kunt ook gratis bellen met de klantenservice op het nummer 0800 736 3666.

6. Wat is de Money Transfer-service van Western Union die wordt aangeboden bij agentschappen?

Met onze Money Transfer-service kunt u geld naar de hele wereld overmaken. Het geld kan vervolgens bij elk deelnemend agentschap worden afgehaald.

7. Hoe gaat de Money Transfer-service van Western Union vanaf een agentschap in zijn werk?

De afzender initieert de transactie door een formulier 'Geld verzenden' in te vullen en de agent een bedrag te betalen dat het over te maken bedrag plus de betreffende toeslagen dekt. De agent verwerkt de transactie direct.

Om het geld op te halen, vult de ontvanger een formulier 'Geld ontvangen' in bij een Western Union-agentschap. Ook moet de ontvanger zich legitimeren of een testvraag beantwoorden. De agent betaalt dan het bedrag uit aan de ontvanger.


8. Wat heb ik nodig om geld te verzenden en ontvangen via een agentschap?

Klanten die geld in ontvangst komen nemen, hoeven alleen een geldig legitimatiebewijs te tonen.

Voor elke overmaking is identificatie vereist. Geldige legitimatiebewijzen zijn een paspoort, een identiteitskaart en een rijbewijs met foto. Voor het overmaken van geld via de Western Union Money Transfer-service vanuit een agentschap hebt u geen creditcard, bankrekening, lidmaatschap of staatsburgerschappapieren nodig.


9. Hoeveel geld kan ik vanuit een agentschap verzenden?

Bij de meeste agentschappen kunt u zoveel geld verzenden als u wilt, al moet u wel aan bepaalde veiligheidseisen voldoen.

De maximale som die u kunt verzenden bedraagt bij Postbank N.V. 5000 EURO per persoon per transactie per dag.


10. Wanneer is de service beschikbaar?

Elk Western Union-agentschap bepaalt zijn eigen openingstijden. De meeste zijn langer open dan gewone winkels en sommige agentschappen zijn zelfs 24 uur per dag open. U kunt westernunion.com gebruiken om agentschappen te vinden die open zijn op het tijdstip dat u er gebruik van wilt maken.

11. Hoe worden overboekingen uitbetaald aan individuele ontvangers?

In de meeste gevallen worden overboekingen in contanten uitbetaald. Sommige overboekingen echter, afhankelijk van het verzonden bedrag en de locatie, worden uitbetaald met een cheque of gedeeltelijk in contanten en gedeeltelijk als cheque.

Internationale transacties worden meestal in de plaatselijke valuta uitbetaald.

Mogelijk zijn andere restricties van toepassing.


12. Hoe haal ik een overboeking op?

U kunt uw overboeking bij elk agentschap ophalen. U dient een formulier 'Geld ontvangen' in te vullen met de volgende gegevens: naam, adres, verwacht bedrag, alsmede de naam van de afzender, het telefoonnummer, de stad en (voor de VS) de staat waarvandaan de overboeking is verzonden.

U dient ook een geldig legitimatiebewijs te tonen.

Bepaalde restricties kunnen van toepassing zijn.


13. Wat wordt beschouwd als een geldig legitimatiebewijs bij het ophalen van een overboeking?

Geldige legitimatiebewijzen zijn een paspoort, een identiteitskaart en een rijbewijs met foto.

14. Hoe kan ik erachter komen of een overboeking beschikbaar is zodat ik hem op kan halen?

U kunt westernunion.com bezoeken en Opdrachtstatus selecteren om de status van uw overboeking op te vragen. U hebt alleen de naam van de afzender en het Money Transfer-controlenummer (MTCN) nodig om te achterhalen of het geld er is.

15. Hoe kan ik achterhalen of mijn overboeking is uitbetaald?

Na de overboeking kunt u op elk gewenst moment onze website bezoeken en Opdrachtstatus kiezen om de status van een overboeking op te vragen. U hebt alleen uw naam en het Money Transfer-controlenummer (MTCN) nodig om te achterhalen of de overboeking is uitbetaald.

On line afhandelen